START HEM YOGA OM YOGA OM LENA REFERENSER GALLERI KONTAKT
facebook swedish english
 

 

 Facebook: ♥ Yoga

 
 

AKTUELLT / KALENDER

YOGA / MEDITATION
PÅ KONFERENSEN
YOGA / MEDITATION
PÅ JOBBET
PRIVAT YOGAKLASS
YOGA / MEDITATION
I SKOLAN
GRAFISK FORM / FOTO
 
 
 

Obs! Länk till den nya hemsidan:
www.thelivingroom.se


YOGA/MEDITATION I SKOLAN

Yoga och meditation kan vara ett positivt inslag i skolan och kan bidra till en mer harmonisk miljö, för både barn och vuxna. De ökar sin energi, slappnar av och släpper fram kreativiteten.

Vi stretchar musklerna och sätter igång cirkulationen i kroppen. Vi blir medvetna om kroppen, hur vi känner oss, hållningen; hur vi sitter och hur vi står. Vi släpper spänningar i rygg, axlar och nacke. Vi blir starkare och ­förbättrar balansen. Vi tränar på att andas rätt. Några djupa andetag kan göra stor skillnad i vår sinnesstämning. Med kroppsövningar och andning aktiverar vi kroppens lugn- och-ro-hormoner. Avslappningen som vi avslutar med, blir en skön stund som barnen gärna vill återkomma till. När kroppen är avslappnad är det lättare att koncentrera sig och att lära.

Ett yoga/meditations-pass för barn eller ungdomar kan vara ca 10-60 min beroende på behov och ålder. Man kan också hitta enkla övningar, som piggar upp och lugnar, att lägga in under skoldagen. För meditation behövs ej stor yta, de kan sitta i sina bänkar eller på golvet. Kontakta mig gärna för att diskutera hur yoga och meditation kan vara intressant för er.
Obs! Även skräddarsydda kurser för pedagoger och lärare. För att kunna jobba vidare med eleverna med yoga och meditation behöver den upplevas på djupet!


Referenser finns.

lena@sarnfors.com
tel: 0766-457000


Varmt välkomna!

 

Artikel Sydsvenskan
17 februari 2010.
Klicka här.

"Yoga får barnen att slappna av."
"Don´t ask what the world needs. Ask what makes you come alive, and go do it. Because what the world needs is people who have come alive."

Howard Thurman 
     


©Lena Särnfors
, lena@sarnfors.com